Discord.io er hacket. Data på avveie

Data fra millioner brukere ligger ute for salg.
16. august 2023 etter
Discord.io er hacket. Data på avveie
Vantevo AS, Steinar Mc Shane Eriksen

Discord Hacket: Data fra millioner av brukere ligger ute for salg


14. august 2023 ble det kjent at populære kommunikasjonsplattformen Discord har blitt hacket som følge av en svakhet i koden på deres nettside. En ukjent hacker fikk tilgang til selskapets databaser og har angivelig lastet ned hele brukerdatabasen.


Det har blitt rapportert at hackeren nå forsøker å selge de stjålne dataene, noe som kan innebære alvorlige personvernbrudd for millioner av brukere verden over. Den eksakte omfanget av datatyveriet er ennå ikke kjent, men Discord-ansatte jobber iherdig med å kartlegge skadene og har anbefalt brukerne å endre passordene sine umiddelbart.


I tillegg oppfordrer de alle brukere til å bytte passord på andre plattformer dersom de bruker det samme passordet på flere steder, for å forhindre ytterligere uautorisert tilgang.


Vantevo sine tips for å beskytte dine data:

1. Endre passord regelmessig. Dette reduserer sjansen for at gamle databaser med passordinformasjon blir brukt mot deg.

2. Bruk unike passord for hver tjeneste. Dette sikrer at hvis ett passord blir kompromittert, blir ikke andre tjenester utsatt.

3. Bruk en passordbehandler. Disse kan generere og lagre komplekse passord for deg, slik at du ikke trenger å huske dem.

4. Aktiver to-faktor-autentisering (2FA) der det er mulig. Dette legger til et ekstra lag med sikkerhet ved å kreve en annen form for verifisering i tillegg til passord.

5. Vær årvåken for phishing-forsøk. Aldri klikk på mistenkelige lenker eller gi fra deg passordinformasjon uten å først bekrefte kilden.


Discord har også startet en intern gransking av hendelsen og jobber tett sammen med relevante myndigheter for å spore opp og pågripe de ansvarlige.


Discord har uttalt: "Vi tar dette angrepet svært alvorlig og beklager dypt for enhver ulempe dette måtte ha forårsaket våre brukere. Vi er forpliktet til å beskytte brukerdataene og vil fortsette å forbedre våre sikkerhetstiltak for å forhindre lignende hendelser i fremtiden."


Brukere anbefales å være ekstra årvåkne og se opp for potensielle phishing-forsøk eller andre svindelforsøk som kan komme som en direkte følge av dette bruddet.


Dette er en pågående sak, og flere detaljer vil bli delt når mer informasjon blir tilgjengelig.